Ce presupune mai exact aceasta procedura?

Energia luminoasa emisa se transforma in caldura ce poate ajunge pana la 70 grade Celsius, este absorbita de catre radacina firului de par, iar in urma acestei incalziri foliculul pilos este distrus astfel incat firul de par din zona respectiva sa nu mai poata creste. Ca orice procedura si in cazul epilarii IPL exista exceptii in care aceasta nu va avea efect. Aceasta este cea mai eficienta metoda de epilare in present ce are succes pe orice tip de fir de par, de orice culoare, mai putin pe firul de par alb.

Spre deosebire de restul procedurilor de epilare, ce trebuie repetate lunar sau poate chiar mai des, prin epilare IPL va fi nevoie doar de un anumit numar de sedinte pentru a avea rezultatul dorit, mai exact acela de a beneficia de epilare definitiva, pentru a scapa de grija epilarii periodice. In cazul aceste proceduri, cresterea firului de par are rolul cel mai important, deoarece cresterea acestuia si zona in care se afla stau la baza tratamentului. Firul de par creste in cicluri, fiecare din acestea avand 3 faze, respectiv anagena, catagena si telogena.

– este faza de crestere activa in care foliculul produce keratina iar firul de par creste. Acesta este perioada in care foto epilarea este eficienta, datorita continutului abundent de melanina ce ii confera firului de par culoarea specifica, atat la radacina cit si in fibra propriu zisa.

– este faza de regresie, cand cresterea firului de par este oprita. In aceasta faza, firul de par nu mai creste deloc si totodata nici nu cade. Celulele keratinice sunt produse de catre zona germinala, care in aceasa faza se desparte de radacina. Neputand fi inactivata zona germina, foto epilarea nu va avea efect in aceasta perioada.

– este faza de pauza, cand parul este in plin proces pentru o noua crestere. In aceasta faza, parul se elimina, cade, iar zona germinativa se va reface si se va pregati pentru un nou ciclu de crestere. Neexistand fibra si nici o radacina propriu-zisa, foto epilarea nu se va putea realiza.

Ciclul de crestere al firului de par dureaza toata viata. Luminii pulsate actioneaza asupra firului de par, insa va avea efect doar in prioada de crestere a acestuia. Si nu toate firele de par cresc in acelasi timp, acest lucru insemnand ca nu pot fi distruse toata odata. Fiecare fir de par creste independent de cel de langa, urmand fiecare faza de crestere, astfel incat pentru fiecare tip de zona va trebui un anumit numar de sedinte.

Pentru fiecare zona se efectueaza in general intre 4 si 6 sedinte, uneori se ajunge chiar si la 10, cu repetari la un interval de 4 – 6 saptamani. In cazul fetei sunt necesare aproximativ 3-4 sedinte, pe cand in cazul antebratelor si a gambelor circa 5-6 sedinte. La fiecare sedinta efectuata se distrug aproximativ 10-20% din numarul foliculilor pilosi aflati in anagena. Restul de fire ramase vor trebui tratate cu ajutorul uneor sedinte suplimentare dupa finalizarea tratamentului initial.

Chiar daca acesta tehnica este una de definitiva si firele de par tratate nu vor mai aparea niciodata, exista posibilitatea sa mai apara alte fire de par pe parcurs ce se pot tratat cu sedinte de epilare suplimentare. Insa si rezultatul difera de la persoana la persoana, in functie de organismul acesteia, de tipul de ten, de pigment, insa in functie de toti acesti factori se va crea un program personalizat de sedinte pentru ca rezultatul sa fie cel dorit.

Procedeul nu este unul dureros, se vor simti doar cateva piscaturi, insa fiecare persoana are propriul prag de suportare al durerii. Durerea provocata de acest tip de epilare nu va fi insa una ce nu poate fi tolerata. Diode laser (Light Amplification by Stimulated Emition of Radiation) este un alt tratament folosit impotriva pilozitatii, ce indeparteaza parul nedorit inca de la prima sedinta, indiferent de tipul de piele. Persoanele care au incercat acest tip de epilare definitiva s-au dovedit a fi foarte multumite de rezultatele obtinute. Aceasta procedura presupune transmisia luminii prin intermediul unei singure unde sub forma de buchet.

In momentul in care laserul este indreptat catre piele, trece de aceasta si este absorbit de catre pigmentul pielli, de catre melanina, din foliculul parului. Diode laser se aseamana cu un masaj, modalitatea de lucru fiind una continua, pe suprafete bine delimitate, iar in urma folosirii unui numar egal de impulsuri toate zonele vor fi complet acoperite. Spre deosebire de epilarea cu IPL, in cazul epilarii cu Diode laser va fi nevoie de mai putine sedinte, insa numarul acestora va fi stabilit in urma consultatiei de catre cadrul specializat intr-o astfel de procedura.

Care este procedura?

Cum spuneam mai devreme, melanina din foliculii de par absorb radiatia laserului, transformanadu-se in caldura, astfel incat radacina firului de par va ajunge la 60 – 70 grade Celsius, aceasta fiind distrusa. Distrugandu-se radacina firului de par, alimentarea acestuia va fi oprita, va stopa cresterea, oferind garantia ca epilarea va fi una definitiva. Ca in orice alt tip de epilare factorii precum culoarea tenului, a firului de par, densitatea, pigmentul si grosimea acestuia conteaza destul de mult in stabilirea numarului de sedinte, precum si din punct de vedere al eficacitatii tratamentului corporal.

Procedura nu este una dureroasa, deoarece laserul dispune de sistem de racire patentat, astfel incat in timpul efectuarii procedurii pielea este racita pentru a se preveni durerea. Sedintele necesare se vor face la un interval de 6 – 8 saptamani, fiecare sedinta avand o durata de la 5 min la 1 ora. Datorita suprafetei destul de mari a capului laserului, acesta va trata un numar destul de mare de fire de par odata, astfel asigurand o viteza mai mare de tratament in comparatie cu metodele obisnuite de epilare. Ca si in cazul epilarii cu IPL, persoanele ce au parul alb sau sunt carunte nu vor putea opta pentru un astfel de tratament deoarece firul de par alb nu contine pigment, iar inlaturarea parului nu va fi posibila.

Multe dintre noi ne confruntam cu aparitia firelor sub piele. In acest caz este recomandata epilarea cu Diode laser, deoarece acesta distruge atat firele de par de la suprafata cat si cele de sub piele. De asemenea, laserul este recomandat in principal persoanelor cu un contrast mai mare intre culoarea parului si a pielii, precum si acelora ce au firul de par mai gros. Efectele secundare sunt foarte rare si minore, fiind vorba de mici umflaturi sau slaba roseata la nivelul pielii. De asemenea, dupa o astfel de procedura nu este necesara o perioada de recuperare, fiecare persoana putand sa isi reia activitatea zilnica, precum in orice alta zi obisnuita.

In concluzie, conform studiilor efectuate si luand in considerare parerile celor ce au folosit una din ele doua modalitati de epilare definitiva, atat IPL cat si Diode laser s-au dovedit a fi eficiente in reducerea foliculilor de par de peste 70% dupa tratamentele efectuate in perioada stabilita a fi necesara pentru obtinerea rezultatelor dorite. Ambele sunt eficiente, deci pentru a scapa de grija epilarii periodice si pentru a avea cat mai repede o piele catifelata si fara nici un fir de par, nu va ramane decat sa va programati la salonul de infrumusetare Bonton din Bucuresti sector 3 in vederea unui astfel de tratament corporal.

Preturi

Daruim frumusete!

CONTACTEAZA-NE