Masajul Asiatic
Masajul este o metoda de tratament care in zilele noastre este una dintre cele mai frecvent folosite modalitati de relaxare practicate de publicul larg. De la vizite saptamanale la salon, la utilizarea unor fotolii de masaj profesioniste in confortul propriei locuinte, ne este greu sa ne imaginam viata noastra fara masaj. Insa, un lucru putin stiut este ca masajul are o istorie fascinanta in spate iar beneficiile sale au fost testate din cele mai vechi timpuri.
In prezent sunt folosite peste 80 de tehnici de masaj care au dus la segmentarea acestei terapii in mai multe categorii – masaj suedez, terapeutic, thailandez, chinezesc sau indian, fiecare avand specificul sau.
La inceput o practica straveche, masajul si-a mentinut prestigiul si in epoca moderna iar astazi este un rasfat pentru simturile noastre si o metoda de vindecare eficienta, dar si foarte placuta.
Masajul asiatic are o istorie lunga, fiind practicat in China inca din 3 000 de ani B. C. Calugarii budisti au creat un masaj thailandez cu 2, 500 de ani in urma. Si shiatsu japoneza a fost dezvoltata de Namikoshi Sensei in secolul 20, dupa ce a folosit „presiunea degetului” pentru a-si vindeca mama. Toate aceste traditii pot fi grupate sub masaj asiatic sau masaj oriental.
Masajul asiatic tinde sa fie mai puternic decat masajul occidental si sa utilizeze punctele de acupressura. Spa-urile coreene, frecvent intalnite in aceleasi centre urbane, reprezinta un alt loc bun pentru a obtine un masaj asiatic de calitate.
Dintre terapiile orientale, puteti opta pentru un masaj traditional thailandez, in timpul caruia veti purta un costum de bumbac, iar terapeuta va folosi intinderi inspirate din yoga, presopunctura si compresii. Acest tip de masaj ajuta la cresterea fortei si a flexibilitatii, relaxeaza musculatura dureroasa sau tensionata si indeparteaza stresul din corp si din minte. Dupa sedinta, va veti simti cu adevarat usurati si plini de energie.
Masajul thailandez cu ierburi este iarasi o alternativa foarte buna pentru cei care doresc sa isi fortifice sistemul imunitar. Saculetii pe care maseuzele ii folosesc in aceasta terapie contin plante medicinale alese in functie de nevoile fiecarui client in parte si sunt aplicati pe tot corpul, folosind tehnica presopuncturii. Ierburile folosite determina cresterea nivelului energiei, masajul stimuleaza sistemul imunitar si functionarea plamanilor, iar presopunctura imbunatateste circulatia sangelui si indeparteaza tensiunea musculara. Masajul cu ierburi reduce simptomele asociate cu depresia si stresul emotional, usureaza durerea asociata cu osteoartrita si alte afectiuni ale muschilor si articulatiilor si reduce insomnia.
Daca totusi preferati un masaj in care sa se foloseasca uleiuri, una dintre primele recomandari este masajul balinez. Aceasta este una dintre cele mai vechi tehnici de masaj traditional din Indonezia, unica pentru ca reuneste presopunctura, reflexoterapia si aromaterapia. Aceasta combinatie stimuleaza circulatia sangelui, oxigenarea si circulatia fluxului, aducand bunastare, calm si relaxare profunda. In timpul terapiei sunt utilizate uleiuri esentiale calde, cu efect calmant asupra organismului.
Denumit si terapie prin atingere, masajul tibetan priveste este iarasi un masaj asiatic preferat de cei care trec pragul saloanelor de infrumusetare. La cel mai inalt nivel masajul este o forma de meditatie, participantii cufundandu-se intr-o relaxare profunda, in care corpul isi permite sa isi puna in miscare propriile resurse pentru a se armoniza, fara a fi limitat de minte sau de lumea exterioara. Masajul fiind unul energetic, aduce beneficii atat corplului fizic cat si corpurilor subtile, armonizand centrii energetici.
Efectele acestui tip de masaj sunt relaxarea si tonifierea muschilor, recuperarea lor dupa accidente, ajuta la circulatia sanguina, stimuleaza sistemul imunitar, inbunatateste circulatia limfatica, extinde elementele tesuturilor conjunctive, confera o buna dispozitie ajutand la inlaturarea depresiei, inlatura insomniile, ajuta la detoxifierea organismului, revitalizeaza organismul, elimina stresul, poate modifica pozitiile corporale sau expresiile faciale incorecte, intensifica activitatea celulara si ajuta la constientizarea blocajelor emotionale si mentale. Masajul se efectueaza pe haine, de aceea este de preferat o tinuta cat mai lejera, din bumbac. Durata unui masaj complet care implica intregul corp este de 1 ora si 30 de minute, timp in care pacientul, intr-o atmosfera relaxanta, se poate bucura de avantajele unei tehnici stravechi.
Leave A Comment