Masajul sportiv – un tratament care nu se adresează doar sportivilor de performanță

Termenul de “masaj sportiv” ne duce în primă instanță cu gândul la tehnici de recuperare și la tratamente aplicate în mod profesionist sportivilor de performanță, fie pentru ca aceștia să dea randament mai bun în competiții, fie pentru a se reface după un efort fizic mai îndelungat sau după accidentări. În ultimii ani însă, acest masaj sportiv a început să se adreseze unui grup mai larg de persoane, astfel că oricine simte nevoia de relaxare sau de tonifiere a musculaturii poate apela cu încredere la masajul sportiv oferit de Bonton Beauty Center, efectuat de maseuri profesioniști.

Problemele musculare apar atât în cazul persoanelor care fac efort fizic regulat, dar, spre surprinderea unora și la persoanele sedentare, a căror mușchi se atrofiază treptat, iar atunci când sunt supuși unui efort cât de mic, aceștia devin tensionați și suprasolicitați. Un masaj sportiv efectuat în mod corect conduce atât la relaxarea mușchilor și la reducerea tensiunii acestora, cât și la tonifierea musculaturii prin aplicarea unor tehnici speciale de masaj.

Deși masajul sportiv reprezintă o bună metodă de recuperare în urma unui efort fizic prelungit, acest tratament prezintă și anumite restricții. Astfel, pacienților care suferă de traume acute (rupturi musculare, arsuri, răni deschise), de boli ale vaselor de sânge (varice, tromboze), de infecții ale pielii sau chiar de o temperatură corporală crescută (peste 38 grade Celsius) nu li se recomandă acest tip de tratament muscular.

Dacă am amintit de restricțiile impuse de masajul sportiv, normal este să trecem în revistă și beneficiile acestui tip de tratament, care nu sunt deloc puține. Astfel, masajul sportiv are ca efect:

  • Eliminarea spasmelor musculare
  • Îmbunătățirea circulației sângelui și a limfei
  • Creșterea mobilității mușchilor și articulațiilor
  • Accelerarea procesului de refacere a musculaturii
  • Reducerea riscului de accidentare

Pentru cei care însă sunt în continuare reticenți cu privire la masajul sportiv, cel mai bun exemplu este reprezentat de maseurii profesioniști din cadrul echipelor de fotbal, handbal, baschet etc. Cu siguranță respectivii au un rol bine determinat în cadrul clubului, iar beneficiile prezentate mai sus nu sunt doar în teorie, ci există și în practică și vin în ajutorul sportivilor pentru ca aceștia să se afle în cea mai bună condiție fizică și să dea randamentul așteptat.

Indiferent de problema musculară cu care te confrunți, poți apela cu încredere la salonul Bonton Beauty & Medical Center, acolo unde echipa noastră de specialiști, cu o experiență de peste 12 ani în domeniu îți poate oferi sprijin și tratamentul de care ai nevoie. Pentru a nu ajunge însă la probleme musculare grave, îți recomandăm să faci mișcare zilnic, dar fără să întreci măsura, fără să forțezi mușchii peste capacitățile acestora și mereu să efectuezi o încălzire corespunzătoare înaintea oricărei activități fizice.