Ridurile – inamicul femeilor

Odata cu inaintarea in varsta incepem sa ne facem griji referitor la felul in care aratam, fiind constiente ca odata cu trecerea anilor va trebui sa ne confruntam cu aparitia ridurilor sau cu kilograme acumulate in plus de care nu vom reusi sa scapam atat de usor. Pe masura ce imbatranim pielea isi pierde elasticitatea, nu isi mai poate pastra in aceeasi masura hidratarea, secretia glandelor sebacee va scade, iar pielea se va vindeca mai greu ca atunci cand suntem tineri. Toti acesti factori adunati contribuie la aparitia ridurilor. Si desi incercam prin toate metodele sa amanam aparitia acestora pe cat de mult posibil, anii insa isi spun cuvantul.

Toi am auzit de “ridurile de incruntare” acestea fiind ridurile dintre sprancene sau de “laba gastii” cum denumim ridurile formate in coltul ochilor. Insa cum se formeaza acestea? Iau nastere in timp, prin ras, incruntare, privit cu coada ochiului si prin toate expresiile faciale folosite, ce nu fac altceva decat sa accentueze aceste riduri. Insa nu doar acestia sunt factorii care duc la aparitia lor. Expunerea la soare duce la imbatranirea pielii si automat la aparitia ridurilor, precum si fumatul excesiv, in egala masura.

Desi de multe ori nu dorim sa aratam ca ne pasa ca avem unul sau doua riduri, cu siguranta majoritatea dintre noi am incercat acasa diverse metode prin care sa prevenim sau sa scapam de cele aparute pe fata. Cine nu a auzit de masca din spanac stors si aplicat pe zona ridata? Sau de mastile cu miere, cu ulei de cocos, avocado sau galbenus? Sigur fiecare dintre noi a incercat numeroae remedii pe cale naturista sau diverse crème antirid de la farmacie, dintre cele mai scumpe si care se presupuneau a avea efect. nu contestam ca au avut un oarecare rezultat, insa uneori ar trebui sa apelam la un salon de infrumusetare, unde putem beneficia de sfaturi de la persoane specializate in acest sens. Acolo, medicii vor stabili cu fiecare pacient in parte tipul de tratament de care are nevoie. Se pot face diverse tratamente in care se pot folosi diferite crème sau lotiuni, sau se pot folosi diverse tehnici pentru reducerea ridurilor, in functie de ceea ce se va considera a fi cea mai buna solutie in urma consultatiei efectuate. Sigur, cel putin o data ati fost intr-un salon macar pentru tratamente corporale Bucuresti, deci stiti ca acolo personalul este unul calificat si nu va va supune la anumite tratamente fara a investiga in prealabil exact ceea ce aveti nevoie.

Toate aceste tratamente au rolul de a reduce ridurile, de a ne recapata netezimea pielii si de a ne face sa ne simtim mai tineri. Desi ridurile ne arata varsta, sa nu uitam ca fiecare rid aparut are o poveste a lui. Sunt semne datorate rasului din clipele fericite, aparute in urma tristetii in momente mai putin fericite, insa sunt riduri aparute in timp, prin prisma anilor traiti de catre noi.