Avantajele tehnologiei – eliminarea tatuajelor cu laser

Studiile arata ca peste 50% dintre adultii care si-au facut tatuaje isi doresc sa nu fi facut lucrul acesta. Situatiile sunt foarte diferite: isi pierd propria imagine, nu li se mai par atractive, nu le mai locatia aleasa pentru tatuajul in cauza sau pur si simplu inceteaza sa le mai placa ideea de a avea un tatuaj. Cert este ca exista o serie de motive.

Pentru ei, solutia poate fi indepartarea acestora cu ajutorul laserului, considerat cea mai buna varianta in stergerea tatuajelor de orice fel, de la cele cosmetice – cum ar fi conturul sprancenelor sau al buzelor, la cele decorative. Indepartarea tatuajelor cu laserul presupune distrugerea particulelor de pigment din profunzimea pielii, astfel incat organismul sa elimine in mod natural pigmentul. Inainte de un astfel de tratament pentru eliminarea tatuajelor este necesara o consultatie penru a va fi explicata procedura in sine. Avand in vedere ca tatuajul va fi estompat in straturi, vor fi necesare mai multe sedinte pentru eliminarea tatuajelor si pentru ca rezultatele sa fie vizibile. Exista o serie de tipuri de cerneluri folosite in realizarea unui tatuaj astfel incat este foarte greu de precizat in ce proportie se va realiza procesul de indepartare a tatuajului.

Tatuajele mai mici sunt mai usor de eliminat si acelasi lucru este valabil si in cazul tatuajelor mai mari, deoarece este relativ usor a descompune cerneala in ambele cazuri. Cerneala neagra si verde sunt cele mai usor de eliminat, in contrast cu culorile pastel. Eliminarea tatuajelor de pe piept si zona capului sunt foarte dificil de realizat, de asemenea. Un tatuaj simplu poate fi eliminate in 2 pana la 3 sesiuni, insa indepartarea tatuajelor complexe necesita o serie de tratamente de sedinte, la o anumita distanta de timp..

Dupa tratament poate aparea o rana superficiala pe zona tratata, care se va vindeca total, fara urme sau cicatrici. Riscul de aparitie a cicatricilor in urma tratamentului cu laser este minim, acesta fiind avantajul principal al laserului. Acest risc exista insa la persoane bronzate sau la cele cu pielea puternic pigmentata.

Sedintele cu laser se fac la un interval de 6, maxim 12 saptamani departare una de cealalta, iar numarul lor depinde si de alti factori suplimentari, cum ar fi cantitatea de cerneala, tipul ei, adancimea cernelei, localizarea tatuajului, varsta pacientului, culorile folosite, dar si diferentele individuale ale starii de sanatate ce variaza de la persoana la persoana.

Dupa fiecare sedinta, zona unde a fost folosit laserul se maseaza cu o crema speciala ce ajuta procesul de vindecare. Pentru a o proteja, zona va fi bandajata. Zona tratata trebuie sa fie curata si uscata in ziua tratamentului si, de asemenea, nu trebuie expusa razelor soarelui. Nu este recomandata expunerea la radiatii U.V. (solar, soare) cu o saptamana dupa tratament. Ca efect secundar al tratamentului laser poate aparea o senzatie de disconfort, caldura locala şi roşeata.

Contraindicatiile tratamentului cu laser:

  • sarcina ;
  • alaptare ;
  • medicamente fotosensibilizante ;
  • medicamente anticoagulante ;
  • boli fotosensibile ;
  • epilepsie ;
  • leziuni traumatice la nivelul pielii care urmeaza sa fie tratate.